Згідно з новою доповіддю Всесвітнього фонду дикої природи, поєднання неконтрольованого вилову риби та кліматичних змін зменшило населення світових океанів майже вдвічі.

Про це повідомляє Popular Science.

У рамках дослідження було вивчено 1234 види ссавців, птахів, рептилій і риб. Воно показало, що між 1970 і 2012 роками населення світових океанів зменшилася на 49%. Популяції ж окремих видів зменшилися ще значніше.

Зокрема, кількість таких комерційно цінних видів риб як, тунець і скумбрія, скоротилися на 74%, а морських огірків стало менше на 90%. На даний момент на Галапагоських островах заборонена ловля морських огірків, але браконьєрство викорінити не вдалося.

У доповіді також говориться, що до цього часу вже вимерли 1/3 всіх видів водоростей, а коралові рифи можуть зникнути до 2050 року.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Читайте також: Великий Бар'єрний риф охоронятимуть роботи

Проте ще залишаються надії виправити ситуацію. Для цього уряди країн повинні звернути увагу на захист океану і клімату і домовитися про спільні дії на саміті ООН зі зміни клімату.

На щастя для океанів, вже відбуваються зміни в політиці їх захисту і збереження в різних частинах світу. Дослідники в останні роки визначили умови, які дозволять морським мешканцям уникнути вимирання.

Для цього необхідно створити великі і ізольовані ділянки. Там буде суворо заборонено ловити рибу, а також промисловий розвиток. Тільки так можна добитися того, щоб деякі популяції змогли оговтатися.