У Києві пройде виставка в рамках найбільшого арт-форуму X ART-KYIV Contemporary. Вона діятиме з 22 вересня по 10 жовтня. На ній представлять приватні колекції, зібрані шанувальниками мистецтва з усієї України.

Про це повідомляє Сultprostir.

Спецпроект "Музейне зібрання. Українське сучасне мистецтво 1985-2015 років з приватних колекцій" підготували куратори Ігор Абрамович та Олександр Соловйов.

Експозиція складатиметься з вибраних творів. Їх надали зі своїх колекцій 40 українських колекціонерів. Зокрема Віктор Пінчук, Юрій Комельков, Людмила Березницька, Павло Гудімов, Ігор Воронов, Марина і Віталій Щербенко та ін.

"Виставка приватних колекцій, яка розташується на першому поверсі, дозволить простежити за змінами стилю вже знаменитих художників, стане історичним зрізом вітчизняного мистецтва за останні 30 років", - зазначив куратор проекту Олександр Соловйов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: В рамках ГОГОЛЬFESTу відбувся перформанс "Мистецтво війни" (фото)

Це, за його словами, буде символічне музейне зібрання, яке зістиковується із загальною концепцією "Арсеналу" як музею, який так до кінця не став справжнім.

"Як би часто останнім часом не говорили про те, що у нас немає арт-ринку, на ART KYIV можна буде переконатися в зворотному", - підкреслив він.

Також Соловйов додав, що на виставці, часом, можна буде побачити дуже цікаві колекції.