Одеські пляжі заполонили величезні медузи блакитного кольору. Цей вид називається корнеротами (Rhizostoma pulmo).

Зазвичай такі медузи мешкають в Атлантичному океані, Середземному і Чорному морях. У серпні-вересні вони зазвичай підходять до берега, передає 048.

Ці медузи люблять холодну воду, найбільші їх скупчення спостерігаються в Ірландському морі, де вода холодна. Також їх скупчення можна зустріти біля берегів Південної Африки, де проходить холодна Бенгальська течія.

Такий вид медуз може викликати опіки у людини. Дотик до щупалець викликає відчуття, схоже на опік кропивою. Слиз медузи також токсичний. Після дотику руками до медузи ні в якому разі не можна доторкатися до очей, губ і носа.

Читайте також: На концерті грузинської піаністки в Одесі зберуть гроші для АТО

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно палеонтологи знайшли останки найдавнішої риби-целаканта. Вона жила в морях Землі приблизно 360 млн. років тому.