23 вересня у Брюсселі термінова рада ЄС має ухвалити проект розподілення біженців по країнах. Європарламент збирається виділити 1 млрд євро Туреччині та 700 млн євро Македонії, щоб біженці не виїжджали в інші країни.

"Єврокомісія вивчила всі можливості для надання додаткових коштів на врегулювання міграційної кризи, в тому числі, в державах нашого сусідства. Ми, зокрема, виділимо кошти Туреччини і Македонії", - повідомив глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер напередодні екстреного саміту ЄС.

Парламентарі в першу чергу обговорять питання розподілення 120 тисяч мігрантів, які наразі приїхали до ЄС. За попередніми даними, їх направлять до країн за системою квот. Вчора таке рішення ухвалила більшість депутатів.

Читайте також: За добу в Хорватію прибуло близько дев'яти тисяч біженців

Нещодавно той самий Юнкер повідомив, що розподіл лише 120 тисяч переселенців є "смішним", адже масштаб міграційної кризи є значно більшим.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще