Посол Сирії у Росії Ріад Хаддад розповів, що його країна підтримує створення військової бази РФ у Латакії, якщо російська сторона виступить з такою ініціативою. Про це пишуть російські ЗМІ.

"Ми згодні на будь-які ініціативи, які виходять від Російської Федерації. Якщо Росія згодна, то Сирія буде лише вітати цей крок, тому що він буде спрямований проти тероризму на нашій землі", - розповів офіційний представник держави.

Хаддад повідомив, що уряди обох країн враховують позицію одне одного, а також мають спільну мету у державі Близького Сходу. Він не бачить нічого дивного у розташуванні у Сирії військової бази. Також посол не підтвердив та не спростував інформацію про появу у його країні військових літаків Росії.

"Я не можу уточнити, який тип зброї надають нам наші друзі з Російської Федерації, оскільки не є фахівцем у військовій області", - запевнив Хаддад.

Читайте також: Росія продовжує захоплювати територію Грузії - Маккейн

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Сирійський посол також підкреслив, що від початку війни на Близькому Сході Росія систематично надає бойову підтримку.

Нещодавно у Кремлі повідомили, що розглянуть можливість введення свого контингенту для війни у Сирії, якщо Башар Асад звернеться із таким проханням.