Не все нажите в шлюбі майно має після розлучення подружжя ділитися 50/50. Добро, куплене чоловіком або дружиною за власні кошти, повинно залишитися у володінні однієї зі сторін.

Про це йдеться в постанові Верховного суду - передає Galfinance.

"Дійсно, після розлучення люди можуть залишити собі 100% володіння майна. Для цього документами і показаннями свідків потрібно підтвердити в суді, що квартира або машина були здобуті не за спільні гроші. Довідки про зарплату в цих випадках не підійдуть, оскільки другий чоловік теж в цей період часу заробляв гроші (або багато їх нажив до покупки). А ось дарчі з боку рідні або отримання спадщини підійдуть – це ідеальний варіант. Так можна довести, наприклад, походження авто – що це особистий подарунок батька дочці, а не її чоловікові.

Дуже важливо зібрати всю доказову базу: і дарчу надати, і документ про те, на кого спочатку оформлялося майно, і навіть квитанції з банку про проплату автосалону – що кошти дійсно переказував батько ", – пояснив старший партнер адвокатської компанії "Кравець та Партнери" Ростислав Кравець.

Юристи визнають, що зібрати доказову базу непросто. А тому радять навіть тим, хто зараз щасливий у шлюбі дуже скрупульозно підходити до оформлення великих покупок.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чи то через непросту економічну ситуацію в країні, чи то підвищення юридичної грамотності українців, але цього року колишнє подружжя стали частіше судитися за майно.

Читайте також: Усіх дільничих замінять на шеріфів за 140 мільйонів

Найчастіше суперечки виникають щодо дорогого майна: машин, квартир, земельних ділянок, дорогоцінних металів, бізнесу. Дрібніших тяжб (вимог щодо повернення холодильника або телевізора) зовсім небагато.