Завтра, 26 вересня, Петру Порошенко виконується 50 років. Кореспонденти "Знай" провели експеримент: ми пропонували перехожим в центрі столиці купити його портрет за 50 грн. Як українці реагували та що бажали гаранту, читайте в нашому репортажі.

Портрети Порошенка в інтернеті продають по 150 грн за штуку. Хоча в звичайному канцелярському магазині за них просять 10 грн. Тому ми вирішили продавати плакати формату А3 із зображенням за 50 грн.

На Майдані Незалежності зустрічаємо студентку із іноземцем. Дівчина пояснює, що її приятель не говорить українською, вперше в нашій країні, тому хто зображений на фото – він навіть не здогадується.

Двох дівчат, які п'ють каву біля фонтанів, вмовляємо взяти та повісити на стіну Порошенка.

"Ага, счас! Якби щось хороше для країни зробив, то ми б із задоволенням купили", - відвертаються.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чоловіки, схожі на офісних клерків, кажуть, що на роботі фото із гарантом висять кожному кабінеті.

"Нам їх безкоштовно видали. А побажання на день народження? Донецьк нехай очистить. Це буде найкращий подарунок!", - кажуть.

Жінка років 40-ка біля Головпоштамту переконує, що навіть за 5 гривень не взяла. Двоє молодих жінок не захотіли взяти Порошенка і безкоштовно.

"А як би ви його привітали в ювілей?", - питаємо.

"Дзвонити йому не буду!", - чомусь вигукнула жінка.

На розі Хрещатику та Прорізної зустрічаємо капітана команди КВН "Одеські манси" Сергія Середу. Вони проводять відео-опитування з приводу нового сезону "Ліги сміху". Дізнавшись, що ми його впізнали, інтерес до нас втратили, але ми наполягаємо, щоб він такі купив портрет гаранта.

"Ви предлагаете одеситу что-то купить? Мужчина, вы в своем уме? Я могу это купить и вам продать, но в два раза дороже!", - сміється.

Бабуся і дідусь на зупинці перепитують, чи задарма роздають президента. Дізнавшись, що за гроші, відмовляються.

"Він же багатий, хай сам купує свої портрети. От його по телевізору поздоровлять і Богу помолимося!", - каже бабуся.

На Хрещатику підходимо до поліцейських, які чергують вулицею. Питаємо, чи мають вони в автомобілі президента і пропонуємо його придбати, щоб повісити на скло в автомобілі.

"Ви знаєте, що таке стаття 160-та? Торгівля в невстановленому місці, - відрізає один з "копів".

"А ми не стоїмо на місці, а ходимо!", - відповідаємо. Патрульні відмовляються купувати в нас Порошенка.

Під КМДА чергує міліціонер. Правоохоронець каже, що вже має портрет. Взяти в подарунок колегам також не хоче.

Біля будівлі Нацради з питань телебачення та радіомовлення чоловіки, побачивши портрет, просять його повернути іншою стороною.

"Я не хочу його поздоровляти. Він мене образив своїми обіцянками. Безробіття! Бізнес не продав! Він брехун, а вішати його на стіну і ще молитися – це аморально!" - серйозно каже чоловік років 50-ти інтелігентного вигляду.

Іноземні туристи з Сомалі вночі приїхали до Києва. Вражень про Україну ще не набралися.

"Це ваш президент? Дайте подивитися", - з хвилину розглядають Петра Олексійовича на фото. Купувати його не хочуть.

У дворі Печерського суду палять цигарки чоловіки у дорогих костюмах. Запевняють, що вони абсолютно аполітичні.

"Побажали б йому здорового глузду, сміливості та мужності. А молодь може і флешмоб провести. На Банковій асфальт крейдою розмалювати. Із побажаннями", - пропонує один з працівників суду.

Дідусь безхатченко із довгою бородою щодня сидить біля фонтанів. Він торгує двома старими книжками та якимось дрібним мотлохом.

"Мені ніхто не потрібний, від товариша Сталіна живу. Мої руки і моя голова мене кормлять. От ти чого займаєшся х…..? Найди роботу, ти будеш працювати і три тисячі отримувати Це сотня в день – уже можна жити. П'ятдесят проїси, а п'ятдесят ще в тебе залишиться", - вчить мудрості літня людина.

Пропонуємо йому подарувати Порошенка.

"Та нахрєн він мені нужен!, - обурюється дідусь. – У мене є Ісус Христос!".

Бачимо біля ЦУМу чоловіка у червоній формі рятувальника. На шевроні напис "КМДА"

"По чому?, - питає і витягає з кишені 50 гривень. – У мене на стіні Богдан Хмельницький висить, а президента немає. Я все ходив думав, де собі взяти портрет".

Потім представляється.

"Я начальник управління з надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук", - каже.

Додамо, що це єдина людина, яка визвалася придбати у нас портрет Порошенка. Його 50 грн. ми віддали волонтерам на медикаменти для бійців АТО.