Виконувачем обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти призначили Вадима Карандія, повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

"Уряд задовольнив заяву Ігоря Лікарчука. На сьогодні в.о. обов'язків директора призначений Вадим Анатолійович Карандій", – повідомив міністр, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Квіта, Карандій до цього очолював державне підприємство "Інфоресурс", а раніше обіймав посаду заступника директора УЦОЯО.

При цьому глава Міносвіти також заявив, що в УЦОЯО буде частково змінено кадровий склад, зокрема серед IT-співробітників.

17 вересня директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук повідомив, що подав у відставку.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

22 липня уряд усунув його від виконання обов'язків на час розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура за підозрою в зловживанні службовим становищем щодо керівництва центру.

Читайте також: У кабінеті директора Центру оцінювання якості освіти обшук

Перед цим у ГПУ повідомили, що просять суд про арешт і відсторонення від посади першого заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти.

У Міністерстві освіти вказали на відсутність конкретних доказів чи звинувачень на адресу керівництва центру і заявили, що порушена справа є "піар-кампанією" Генпрокуратури. У Міносвіти також висловили сподівання, що кримінальне впровадження жодним чином не вплине на вступну кампанію чи ЗНО.