ДП "Миколаївський бронетанковий завод" держконцерну "Укроборонпром" відсудив у комерційного банку 23 млн. грн.

Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Південного регіону України.

"Господарський суд м.Києва задовольнив позов військової прокуратури в інтересах держави в особі ДК "Укроборонпром" та ДП "Миколаївський бронетанковий завод" до одного з комерційних банків про повернення 23 млн. грн", - розповідають у прокуратурі.

З'ясовано, що службовці банку, напередодні ухвалення рішення Національним банком України про віднесення фінустанови до категорії неплатоспроможних і введення тимчасової адміністрації, незаконно відмовили держпідприємству у поверненні його ж коштів.

Зазначені дії, у зв'язку з введенням тимчасової адміністрації, зробили неможливим повернення коштів надалі. У свою чергу, це створило передумови для невиконання "Миколаївським бронетанковим заводом" державного оборонного замовлення з виробництва та ремонту броньованої техніки.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зараз військовою прокуратурою застосовуються заходи по виконанню рішення суду.

Читайте також: Завод у Львові виготовлятиме унікальний розвідкомплекс одеських розробників (відео)

Стало відомо, що мова йде про банк "Київська Русь". До речі, саме неповернення цих коштів банком і стало однією з головних причин звільнення директора заводу Олександра Швеця в травні цього року.

Нагадаємо, що на початку вересня Апеляційний суд Одеської області ухвалив рішення щодо стягнення з ДП "Миколаївський бронетанковий завод" на користь Міністерства оборони понад 30 млн. грн за невчасний ремонт бронетанкової техніки.