Президент Петро Порошенко вважає, що право вето постійних членів Радбезу ООН у питаннях, які стосуються масових вбивств, фактично є "ліцензією на вбивство".

Про це він розповів у інтерв'ю українським телеканалам в суботу, говорячи про плани торкнутися питання реформи Ради безпеки ООН на майбутній Генасамблеї організації.

"Ініціатива, щоб ми обмежили право постійних членів Ради Безпеки ООН на застосування права вето в тих випадках, коли мова йде про масові вбивства людей. Бо навіть з моральної точки зору, застосування права вето в таких випадках – це ліцензія на вбивство", - наголосив Петро Порошенко.

Читайте також: Порошенко полетів у Штати

У суботу, 26 вересня, він разом з українською делегацією вилетів у Нью-Йорк для участі у 70-й сесії Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще