У Каталонії завершилося голосування на виборах до регіонального парламенту, що відбулося в неділю, передає Радіо Свобода.

Сепаратистськи налаштована коаліція Junts per Si ("Разом за незалежність") отримує після обробки 94% протоколів 62 місця в 135-місцевому парламенті іспанської автономної області Каталонія. Ліва партія "Кандидатура народної єдності" (CUP), яка також виступає за відділення регіону від Іспанії, отримала 10 місць.

У разі об'єднання лівих політичних сил, що виступають за незалежність, у політиків буде необхідна кількість голосів, що дозволить просунути оголошений раніше план - зробити Каталонію незалежною вже в 2017 році.

Глава Каталонії Артур Мас Висловив упевненість, що жителі області зробили вибір на користь незалежності регіону від Іспанії.

Читайте також: Президентові Молдови дали тиждень, аби піти у відставку

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Голосування в Каталонії може призвести в подальшому до референдуму про незалежність, дозвіл на який досі не давав центральний уряд Іспанії.

Каталонія нині - автономна область на північному сході Іспанії.