У Новотошківському Попаснянського району до війни проживало близько 2,5 тисяч осіб, зараз залишилося 812. Селище розташоване на Бахмутській трасі. До окупованого Кіровська - близько трьох кілометрів, до останнього українського 29-го блокпоста - менше кілометра.

Взимку Новотошківське не покидало інформаційні зведення АТО - селище перебувало під постійними обстрілами бойовиків. Кілька місяців мирні жителі ховалися по підвалах. Жили в них по вісім-десять чоловік, укриття зрідка покидали тільки вдень. З новою силою обстріли з важкого озброєння поновилися влітку: бойовики кілька разів накривали Новотошківське мінометним вогнем і обстрілювали з "Градів", пише Ліга.net.

З 1 вересня, після оголошення режиму тиші в зоні АТО, масштабні обстріли припинилися. Але війна з селища не втекла: у районі Бахмутської траси діють кілька диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. 20 вересня біля Новотошківського на розтяжці підірвався військовий. Міліція порушила справу за статтею "теракт".

Зараз селище напівзруйноване. Немає жодного будинку, в якому були б ціле все скло. Деякі будівлі відновленню не підлягають. Підготувати до 1 вересня, та й то частково, вдалося тільки місцеву школу.

Читайте також: Дитячий садок на Луганщині півроку розташовувався у аптеці (фото)

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Луганська влада найближчим часом розраховує також відкрити в селищі логістичний центр, в якому жителі окупованих територій могли б скористатися послугами "Ощадбанку" та купити товари українських виробників за низькими цінами. Але досягти домовленості з цього приводу в Мінську поки не вдалося.

Нагадаємо, голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука повідомив, що на лінії розмежування у Луганській області досі не відкрито жодного логістичного центру через відсутність дозволу від РНБО. У серпні Тука заявив, що терористи перешкоджають відкриттю логістичного центру поблизу Новотошківського Луганської області.