На Волині відбувся конфлікт зі стріляниною через видобуток бурштину.

Про це пише Корреспондент.

"Протистояння копачів бурштину та силовиків перейшло в активну фазу. Повідомляють про стрілянину, поранених та підпал міліцейського транспорту. Хтось вдало використовує людей для лобіювання своїх інтересів", — написав депутат Луцької міськради Павло Данильчук у своєму Facebook.

Читайте також: Щоб вигнати копачів бурштину з лісу, пригнали нацгвардійців та БТР (фото)

За словами активіста Автомайдану Олексія Кушнера, який був неподалік під час зіткнення, все обійшлося кількома спаленими авто і машинами з порізаними шинами.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

"У деяких легкі порізи, удари. Поранені - не вогнепальні, лікарі тут чергують, вони відразу надавали допомогу тим, кому було потрібно. Правоохоронці застосували вогнепальну зброю, але тільки щоб зробити попереджувальні постріли в повітря. Янтарокопачі також використовували зброю, хоча не факт , що вогнепальна, але постріли з їхнього боку теж були", - сказав він.

Стрілянина почалася через те, що хтось пустив чутку, ніби правоохоронці вже виїхали з лісу і "можна продовжувати незаконний видобуток бурштину".

"Тому дуже багато людей сюди приїхало - приблизно до двох тисяч копачів і майже всі не місцеві, і конфлікт якраз виник між приїжджими та місцевими. ​​Місцеві навіть почали допомагати співробітникам міліції, щоб по суті вигнати тих, хто приїхав", - розповів автомайданівець.

Згідно інформації, пізніше всіх копачів вигнали з місць видобутку бурштину.

Волинські правоохоронці також сказали, що обійшлося без жертв і повідомили про кілька затриманих, причетних до незаконного видобутку бурштину.

"В даний час доставили в райвідділ близько сотні янтарокопателей. Міліція на блокпостах перевіряє автомобілі, також в ході операції використовувалася зброю. Були попереджувальні постріли в повітря. Убитих і поранених немає", - розповіли у прес-слжбі міліції.

Нагадаємо, Мінекології призупинило дозвіл на розвідку і видобуток бурштину та відновить його тільки після прийняття закону, який врегулює це питання.