Продавці преси в столичній підземці, які працюють в 70 кіосках-роллетах, оголосили про безстроковий страйк з понеділка, 28 вересня, і не продають журналів і газет.

Про це повідомляє видання Киев Сегодня.

"Іншого виходу немає! Орендна плата за торгівлю пресою в метро регулярно збільшується, оскільки залежить від індексу інфляції. Зараз сума оренди - 300 тис. грн на місяць! У нас просто немає можливості платити такі гроші. Ми вже неодноразово зверталися в мерію і метрополітен, щоб нам знизили орендну ставку. Нам обіцяють, але проблема залишається невирішеною. Киян позбавляють права купувати пресу в метро "- поскаржилася власниця роллета в метро Анна Шкільна.

При цьому в метрополітені стверджують, що питання оренди поза їхнього відомства, вони виступають лише балансоутримувачами в укладеному тристоронньому договорі.

"Це питання - у компетенції Київради, ми тарифів не встановлюємо", - відповіли представники підземки.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При цьому КМДА стверджують, що знають про проблему.

Читайте також: У Кенії страйкують вчителі: школярі пішли на тритижневі канікули

"Підприємцям потрібно звернутися в комісію Київради з питань комвласності - вона в праві зменшити орендну ставку для реалізаторів преси в метро. Сподіваємося, що ця ситуація вирішиться позитивно. Місто зацікавлене в тому, щоб городяни могли вільно купувати пресу", - зазначили у відомстві.

У комісії з питань комунальної власності розводять руками, вказуючи на те, що в червні почала діяти нова методика оцінки майна метрополітену.

"Тепер все, що орендується в підземці обходиться в 50% від оціночної вартості, і це не ми придумали. Комісія розглядає ці питання за погодженням з метрополітеном, вони вважають, що така ринкова вартість. У ручному режимі ми ставок оренди не регулюємо", - заявив голова комісії Київради Юрій Береговий.