Президент України у виступі на сесії Генеральної Асамблеї ООН піддав гострій критиці Росію, назвавши цю країну агресором, що порушує засновні принципи Організації Об'єднаних Націй.

Делегація РФ у повному складі покинула сесійну залу Генасаблеї ООН перед початком виступу Петра Порошенка, пише ВВС.

Український президент заявив, що Росія двічі скористалася своїм право вето в Раді Безпеки, щоб заблокувати резолюції ООН про засудження "злочинного референдуму" в Криму і з пропозицією створити міжнародний трибунал для суду над винуватцями катастрофи рейсу МН17.

"Україна виступає за поступове обмеження права вето з подальшим скасуванням цього права. Право вето не має стати актом прощення за злочини", - сказав президент України.

Читайте також: Порошенко запропонував реформувати ООН

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Він звинуватив Росію в тому, що закликами про потребу створити "широку антитерористичну коаліцію" країна маскує те, що заохочує тероризм біля власних дверей.

Петро Порошенко сказав, що РФ створює довкола своїх кордонів "пояс нестабільності", до якого входять Нагірний Карабах, Абхазія, Південна Осетія, Придністров'я, а тепер ще й Крим і Донбас.