Європейський дипломат Овідіу-Віорел Нафтанайла стверджує, що принципове рішення про візову лібералізацію для українських громадян вже ухвалене. Він відповідальний за моніторинг Плану дій візової лібералізації у представництві Європейського союзу в Україні,

Про це він повідомив під час конференції в Міжнародному центрі перспективних досліджень, передає "Європейська правда".

"Ми сьогодні не оговорюємо, чи отримає Україна лібералізацію візового режиму. Питання в тому, коли це станеться", - наголосив європейський дипломат.

Читайте також: Словаччина восени відкриє нові візові центри в Україні

Зазначається, що згідно з термінологією ЄС, зафіксованою у двосторонніх документах, лібералізація у контексті Плану дій візової лібералізації – це скасування короткострокових віз до всіх країн Євросоюзу. Виключення для українських туристів стануть тільки Британія та Ірландія.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Представник ЄС не уточнював, які завдання ще має виконати Україна. Проте він запевнив, що український уряд "достатньо коректно" називає ці завдання, формуючи свої плани щодо виконання Плану дій візової лібералізації.