У середу, 30 вересня, Сенат Франції (верхня палата парламенту) схвалив законопроект про припинення дії контракту щодо побудови та передачі Російській Федерації двох "Містралів".

По це повідомляється на сайті законодавчого органу, Європейська правда.

"Сенат остаточно прийняв законопроект, що дозволяє затвердити угоду у формі обміну листами між урядом Французької Республіки і урядом Російської Федерації про врегулювання зобов'язань в подальшому, в зв'язку з розірванням договору від 25 січня 2011 року про співпрацю в сфері побудови кораблів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у заяві, законопроект передбачає врегулювання зобов'язань у зв'язку з розірванням договору між Францією і Росією.

Читайте також: Росія повернула за "Містралі" вдвічі більше, ніж платила

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, на початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль", кораблі залишаться у власності Франції.

При цьому, після розриву контракту Франція отримала право вільно розпоряджатися кораблями.

Пізніше стало відомо, що Франція продасть Єгипту два вертольотоносця типу "Містраль", які були побудовані для Росії за 950 млн євро.