У Києві триває триденне навчання священнослужителів, які незабаром відправляться в зону АТО.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України. Теоретичні заняття відбуваються у Михайлівському Золотоверхому монастирі, а практичні - на Трухановому острові столиці.

Священикам викладають предмети, які стосуються специфіки перебування в зоні бойових дій. Зокрема, правила поведінки з місцевим населенням, роль духовенства в цивільно-військових відносинах у зоні бойових дій, основи психологічної і психіатричної допомоги в польових умовах. Окрім цього, вони вивчатимуть способи формування у бійців навичок саморегуляції і самовідновлення, надання первинної психологічної допомоги після бою, соціальний захист учасників війни і бойових дій.

Читайте також: Під Києвом бойовики "ДНР" катували священика (фото)

За правилами, встановленими Священним синодом, священики мають перебувати місяць в зоні АТО, а три місяці в тих місцях де постійно проводять службу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Чимало священиків залишаються на декілька місяців в гарячих регіонах оскільки розуміють, що вони дуже потрібні", - розповідає голова Управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Нагадаємо, священики зібрали 1 млн грн для української армії. Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час освячення обмундирування заявив, що церква допомагатиме армії до самої перемоги. Зазначимо, що священики передають бійцям різну гуманітарну допомогу щотижня.