Відсьогодні представники місцевої влади позбавляються права вимагати довідки у громадян. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр юстиції Павло Петренко.

За його словами, 1 жовтня спливає термін, виділений представникам райдержадміністрацій для підключення до державних реєстрів.

"Чиновники не мають права вимагати від заявника довідок, витягів і виписок", – написав Петренко.

Міністр повідомив, що всю інформацію посадовці можуть отримати безпосередньо з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Читайте також: У харківських пологових будинках запрацював новий сервіс Мін'юсту

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому він додав, що більшість представників місцевої влади не скористалися такою можливістю.

За даними Петренка, станом на 29 вересня до майнового реєстру було підключено більше третини центрів надання адміністративних послуг та лише кожна десята РДА.

"До бізнес-реєстру підключилося ще менше – 84 райдержадміністрації, або 17% від усієї кількості", – повідомив Петренко.

Міністр наголосив, що з 1 жовтня уряд жорстко поставить питання щодо персональної відповідальності місцевих чиновників, "які не забезпечили підключення та ліквідацію бюрократії й корупції".