Загальний експорт продуктів харчування протягом восьми місяців поточного року в Європейський Союз становить майже два мільярди доларів.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в інтерв'ю "РБК-Україна".

Основними імпортерами українських продуктів харчування, за його словами, є такі європейська країни, як Іспанія, Італія, Голландія.

Також Павленко додав, що Іран заявив про готовність купувати в Україні зерно. Обсяг закупівель сягатиме до трьох мільйонів тонн.

Читайте також: ЄБРР інвестує в Україну мільярд доларів

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Чекаємо, коли відкриється ринок Ірану. Ця країна готова купувати до трьох тонн нашого зерна", - наголосив міністр.

Нагадаємо, раніше Павленко повідомляв, що за умови збільшення виробництва сільськогосподарської продукції на 30%, Україна зможе збільшити експорт у два рази. Наразі наша країна здатна забезпечити продуктами харчування 140 мільйонів людей у світі. Україна, за його словами, може збільшити цей показник до 400 мільйонів.

Проте для цього необхідні інвестиції, модернізація логістичних потужностей та розширення ринків збуту.