Американський сенатор Джон Маккейн звинуватив Росію в обстрілі табору в Сирії, де перебували підготовлені ЦРУ бійці "Вільної сирійської армії".

"Я можу точно стверджувати, що були завдані удари по позиціях, навчених і озброєних ЦРУ, членів "Вільної сирійської армії", - заявив американський політик.

Цю ж інформацію в інтерв'ю агентству Reuters підтвердив командир підготовленого ЦРУ підрозділу "Бригади соколів гори Завія" Хасан Хадж Алі. За його даними, російські літаки двічі обстріляли їхній табір. У результаті, як заявив він, постраждали два охоронці.

Напередодні газета Wall Street Journal з посиланням на джерела в американській адміністрації повідомляла, що авіаудари російської авіації по території на заході Сирії були спрямовані проти сирійських повстанців, яких підтримує Центральне розвідувальне управління США, а не проти екстремістського угрупування "Ісламська держава".

Читайте також: Росія бомбить не тільки "Ісламську державу" - Пєсков

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Російська влада, у свою чергу, неодноразово підкреслювала, що удари завдаються саме по позиціях "Ісламської держави", а прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков навіть піддав сумніву існування опозиційної Башару Асаду "Вільної сирійської армії".

"А вона є "Вільна сирійська армія", вона існує? Переважна більшість з них хіба не перейшли на бік ІДІЛ?" - заявив пан Пєсков.

За його словами, метою ударів російської авіації не є "ті сили, які не є терористичними, ті, які не перейшли на бік ІДІЛ, і ті, які не є екстремістськими".