До Залізничного райвідділу міліції 30 вересня звернувся 27-річний львів'янин, який став жертвою шахрайства і втратив майже 40 тисяч гривень. Невідомий зловмисник, який представився працівником податкової інспекції, запропонував за певну винагороду повернути втрачені кошти, які чоловік вклав у фінансову піраміду "МММ".

Про це повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

Незнайомець мав детальну інформацію про те, яку суму вклав заявник у "МММ" та інші конфіденційні дані, відомі тільки обмеженому колу людей.

Невідомий зловмисник розповів, що займається питаннями, що мають відношення до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб і може зарадити проблемі з "МММ". Але для цього обдурений вкладник мав сплатити 15% від суми вкладу. Оскільки сума вкладу була велика - 200 тисяч гривень, то 15% від неї становили майже 40 тисяч гривень.

Читайте також: У Львові автівка злетіла у кювет, загинув водій

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

"Обізнаність незнайомця зіграла свою роль. Чоловік погодився внести 39 400 гривень на рахунок, номер якого продиктував псевдо-податківець. І тільки тоді, як зробив це, зрозумів, що вдруге потерпів від шахраїв", - повідомив слідчий слідчого відділення Залізничного райвідділу міліції лейтенант міліції Іван Лоза.

Правоохоронці зараз розшукують шахрая, який ошукав чоловіка. Його дії караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомлялося раніше, шахрай виманив гроші в 22-річного ужгородця смс-кою про "виграну" машину.