У п'ятницю з київського залізничного вокзалу провели на Донбас військових капеланів УПЦ Київського патріархату.

"Зараз відбувається відправлення першої групи третього ротації військових священиків нашої церкви в підрозділи зони проведення АТО з метою підняття морального і бойового рівня і стану наших воїнів.

Є стандартний термін ротації, місяця через три. Тому на місячний термін їдуть священики, деякі з них залишаються за своїм бажанням на наступний термін", - розповів у коментарі 112 каналу голова синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.

Як повідомляється на сайті УПЦ КП, домовленість про відправку капеланів була узгоджена Іоанном з директором департаменту адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майором Миколою Нестеренко.

Читайте також: Доба у зоні АТО пройшла без обстрілів з боку бойовиків

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, у Києві створили спеціальний табір для тренування священиків перед відправкою в зону АТО. Навчання медичній справі для священиків проходили на Трухановому острові.