Сьогодні у Львові, у Церкві святого апостола Андрія Первозванного відбулось нагородження найстаршого львівського волонтера – старійшини українського козацтва 82-річного Івана Шклярського. Пише "Новий погляд".

Подяку від Нацгвардії "за вагомий внесок у забезпечення військовослужбовців" пану Івану вручив волонтер, депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк.

"Іван Шклярський – козак – активний учасник допомоги військам АТО. Коли ми їздили як волонтери на схід, він брав активну участь у зборі пожертв. Командування Нацгвардії дякує йому за активну діяльність", - зазначив Юрій Кужелюк.

Читайте також: В Одеській області кіборга вигнали з маршрутки і обізвали" козлом"

Пан Іван передав солдатам через депутата листа "Як я люблю москалів", де старійшина вклоняється оборонцям і закликає бійців "не жаліти, бити москалів, як собак, бо й вони нас не жаліють".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У свою чергу Берегиня українського козацтва Ганна Когут привітала Івана Шклярського із присвоєнням йому звання генерал-хорунжого.

"Напередодні свята Покрови, дня захисту наших воїнів, маю нагоду привітати старійшину козацького роду із присвоєнням йому звання генерал-хорунжого. Іван все своє життя віддав за боротьбу і вільну Україну. Хочемо йому подякувати за ту силу, яку він віддав, за постійну працю з дітьми та молоддю, та роботу на благо нашого народу", - звернулась Ганна Когут.

Іван Шклярський, який у юності був учасником партизанського руху, каже, що не минає жодної скриньки з пожертвами на українську армію.

"У 82 роки вже важко щось зробити більше, ніж я можу… Я все життя був в опозиції до влади і не можу забути тої кривди, якої завдали нам московські царі та комуністи. Скільки загинуло наших партизан, добровольців. Я сам безпосередньо брав участь у партизанському русі, над моєю головою свистали кулі. Звідси і моя ненависть до ворога. І я буду допомагати нашим воїнам до останнього, вчитиму патріотизму нашу молодь. Не хочу помирати, поки не переконаюсь, що ми перемогли супостата, що пускає нашу кров", - розповідає пан Іван.