Сьогодні в банках і обмінниках долар продають за 22,57 грн, купують — за 22,46 грн. Офіційний курс НБУ — 21,14 грн Порівняно із минулим тижнем американська валюта подешевшала на 15 копійок. Експерти пов'язують незначне падіння із умовами реструктуризації боргу України перед МВФ.

"Насправді це несуттєво вплинуло на курс долара в Україні. Думаю, до кінця року курс зберігатиметься на рівні 22,5-23 гривні. А наступного року слід сподіватися на вартість американської валюти 24-25 гривень. На пониження впливатиме 8-10 відсотків інфляції", - говорить "Знай" Павло Мельник, директор агенції "МПП-консалтинг".

Читайте також Антимонопольний комітет просить заправні мережі знизити ціни на бензин

За його словами, основною причиною пониження курсу є зниження купівельної спроможності.

"Люди менше стали купувати товарів закордонного виробництва. Відтак змінився попит на долари. Якби українці й надалі могли купувати стільки ж товарів, як раніше, то долар би подорожчав", - говорить експерт.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, минулого тижня в валютних обмінниках і банках долар продавали за 23 грн, а купували за 22,5 грн.