На південний схід США обрушився сильний ураган "Хоакін". Шестеро людей загинули у Південній Кароліні, ще двоє - у сусідньому штаті Північна Кароліна, повідомляє Reuters.

В районі стихійного лиха перекриті федеральні шосе, не ходять пасажирські поїзди. У школах і коледжах скасували заняття.

Телекомпанія BBC передала, що урагану присвоєна четверта категорія небезпеки з п'яти, влада оголосила Південну Кароліну зоною надзвичайного стану.

В районі Багамських островів затонуло вантажне судно El Faro, на борту якого знаходяться 33 людини, у тому числі 28 американців. Про це повідомляє NBC News.

Найближчим часом берегова охорона США проведе спеціальну прес-конференцію у зв'язку з інцидентом.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомлялося, що фахівці Берегової охорони в ході пошуків американського вантажного корабля El Faro в районі Багамських островів виявили рятувальні круги і надувні жилети.

4 жовтня швидкість вітру досягала 250 км/год, в місті Чарльстон випала рекордна норма опадів - 380 мм.

Читайте також: Зсув у Гватемалі: 131 загиблий, 300 зниклих безвісти

Губернатор штату Ніккі Хейлі закликала громадян не виходити на вулицю без крайньої необхідності. У своєму Facebook вона написала, що подібне стихійне лихо "трапляється раз на тисячу років".

Нагадаємо, на півдні Франції продовжує зростати кількість жертв повеней. За останніми даними, жертвами стихії стали 19 осіб. Серед загиблих може бути українка.