Продукція ялтинської компанії "Массандра", яка знаходиться в європейському санкціонному списку, бере участь у міжнародному конкурсі вин Hong Kong International Wine & Spirits Fair, що відкрився в Гонконзі, про це повідомила прес-служба підприємства.

"Массандра" заявляє, що для них не існує ні кордонів, ні санкцій. "Для виноробів не існує ні кордонів, ні санкцій. Незважаючи на політичний тиск, який чиниться на кримських виробників вина, наші партнери з Гонконгу запросили "Масандру" взяти участь у міжнародному конкурсі ", - говорить гендиректор підприємства Яніна Павленко.

Зокрема, кримський виробник презентував чотири зразки вина: "Бастардо Масандра" врожаю 2012 року, "Мускат білий Лівадія" врожаю 2012 року, "Портвейн червоний Південнобережний" врожаю 2011 року і "Херес Масандра" урожаю 2010 року.

Читайте також: "Блокада" Криму скоротила кількість охочих відвідати півострів

Підприємство "Массандра", після анексії Криму Росією, місцева влада передала в управління справами президента РФ. Країни Заходу ввели відносно Росії і Криму ряд економічних санкцій. Крім того, влітку 2014 Євросоюз додав до загального забороні на імпорт кримських товарів персоналізовані санкції проти підприємств з Криму.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У "чорний список" поки що потрапили дев'ять компаній. Майже половина з них - це підприємства алкогольної галузі, такі як "Азовський лікеро-горілчаний завод", Національне виробничо-аграрне об'єднання "Массандра", держпідприємство "Агрофірма" Магарач" і держпідприємство "Завод шампанських вин "Новий світ". Названим виробникам заборонено поставляти свою продукцію на європейські ринки, а їхні активи за кордоном можуть бути заарештовані.