Комітет Верховної Ради з питань культури і духовності запропонував реформувати систему книговидавництва України.

Як повідомляє Gazeta.ua, голова комітету Микола Княжицький запропонував законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері (№3084).

Він навів на доказ необхідності окремого органу в Україні, який би відповідав за видавництво вітчизняної літератури, пропозиції учасників Форуму видавців у Львові.

"Якщо ми не реформуємо міністерство культури, не створимо в його структурі Інститут книги і не зберемо книговидавничу галузь в одному місці, що чітко прописано в законопроекті №3084 і отримало підтримку як комітету, так і книговидавців, - формувати новий бюджет буде складно", - сказав він.

Читайте також: "Вона торкнулася кожного": дитячі книги про війну на Форумі видавців

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, що "Форум видавців" у Львові показав, що в Україні створюються різні видавництва, які випускають якісну літературу.