Три тисячі хворих на гемофілію залишилися без ліків для згортання крові. Держава виділила гроші на життєво-необхідні препарати. Але в міністерстві охорони здоров'я їх не збираються купувати, переконані хворі.

Тому завтра, 7 жовтня, вони проведуть мітинг відчаю. Збираються о 10-ій біля будівлі МОЗ на вул. Грушевського, 7. Там відбудеться мітинг хворих на гемофілію з усіх областей країни.

Читайте також: Ліки в Україну будуть поставляти міжнародні організації - Квіташвілі

"Міністерство при наявності коштів не закупає препарати для хворих на гемофілію. А хоче придбати взагалі щось інше. Хворі на гемофілію покажуть завтра прямо біля стін МОЗ, як тече кров, яка не згортається. Все побачите на власні очі. Візьміть із собою фотоапарат", - пояснив президент Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

Невиліковна генетична хвороба дуже небезпечна. Адже навіть при незначній травмі є небезпека загибелі від крововиливу в мозок та інші життєво важливі органи. У всіх Європейських країнах, навіть в Росії, гемофілія не є медичною проблемою і проблемою взагалі. Належного забезпечення препаратами немає тільки в України.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще