Засудженому до п'ятирічного ув'язнення за убивство, зірковому південноафриканському атлету Оскару Пісторіусу призначили пройти курс психотерапії у тюрмі. Відповідне рішення ухвалила судова комісія, повідомляє ВВС.

У заяві комісії йдеться, що лікування має сфокусуватися на тих факторах, що призвели до скоєння атлетом-паралімпійцем злочину.

Минулого року суд визнав Пісторіуса винним в умисному вбивстві його подруги Ріви Стінкамп та засудив його до п'яти років позбавлення волі. Пісторіус наполягає, що переплутав подругу із грабіжником.

Читайте також: Справа Мессі про несплату податків: звинувачення зняті

Очікувалося, що спортсмена звільнять ще у серпні цього року - після 10 місяців тюрми. Згідно із законами ПАР, засуджений має право претендувати на звільнення під "виправний нагляд" після відбуття однієї шостої частини терміну ув'язнення.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила
Показати ще

Проте в середині серпня міністр юстиції країни Майкл Масута заявив, що рішення про звільнення Оскара Пісторіуса - передчасне.