Сьогодні, 6 жовтня, у Мінську завершила роботу тристороння контактна група з врегулювання кризи на Донбасі. Наступна зустріч запланована на 20 жовтня. Про це повідомив спецпредставник голови ОБСЄ Мартін Сайдік, повідомляє УНН.

Сайдік відзначив результативність сьогоднішньої зустрічі і пов'язав це з підсумками минулих 2 жовтня в Парижі переговорів лідерів країн "нормандської четвірки".

"Наступна зустріч контактної групи відбудеться через 2 тижні, 20 жовтня", - повідомив він.

До того часу, за словами дипломата, підгрупа з безпеки підготує нові пропозиції щодо відведення важких озброєнь із зони безпеки. У підгрупі також обговорювалося питання про розмінування окремих районів Донбасу.

Учасники робочої підгрупи з безпеки тристоронньої контактної групи визнали, що важке озброєння ще залишається на лінії розмежування на Донбасі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

У свою чергу, політична підгрупа зосередиться на питанні виборів на Донбасі.

"Тристороння група взяла це до відома (рішення перенести вибори - ред.). Політична підгрупа зараз зосередиться на опрацюванні особливого закону про місцеві вибори відповідно до результатів зустрічі "нормандської четвірки", що відбулася 2 жовтня в Парижі. На те, щоб проводити вибори у повній відповідності з мінськими угодами", - підкреслив Сайдік.

Спецпредставник ОБСЄ також констатував просування в питанні обміну полоненими на Донбасі.

Читайте також: Україна розпочала відведення озброєння калібру до 100 мм

"Робоча група з гуманітарних питань в конструктивному ключі обговорила питання звільнення решти незаконно утримуваних в результаті конфлікту... Можна констатувати більшу готовність сторін досягти зрушень у цьому напрямку. Є надія, що вже скоро піде подальше їх звільнення", - сказав він.