Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер відсторонений від виконання обов'язків на 90 днів. Про це повідомляє Sky News із посиланням на рішення комітету ФІФА з етики.

Раніше Йозеф Блаттер заявляв, що не збирається достроково покидати пост, незважаючи на прохання основних спонсорів ФІФА - Coca-Cola, McDonald `s, Visa і Budweiser, які вважають, що його президентство негативно впливає на репутацію асоціації.

25 вересня швейцарське федеральне бюро юстиції відкрило справу проти Блаттера, який підозрюється в халатності і привласненні грошових коштів, а також у підписанні контракту з Карибським футбольним союзом на невигідних для ФІФА умовах.

Також Блаттер підозрюється в незаконному переказі двох млн. швейцарських франків президентові УЄФА Мішелю Платіні. Сам Платіні не став заперечувати, що отримав ці гроші: він пояснив, що мова йде про легальну виплату - винагороду за виконану ним роботу.

Читайте також: Віце-президента ФІФА довічно вигнали з футболу

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Наприкінці травня Йозефа Блаттера вп'яте обрали президентом ФІФА. Однак через кілька днів після виборів глава організації подав у відставку через арешт високопосадовців ФІФА. Попри те, Йозеф Блаттер виконуватиме обов'язки голови організації аж до скликання екстреного з'їзду ФІФА, який повинен відбутися в грудні.