У 2016 році уряд Норвегії має намір збільшити допомогу Україні на 80 млн норвезьких крон до 390 млн (близько 48 млн доларів). Про це повідомили у міністерстві закордонних справ Норвегії.

"Фінансування буде використовуватися для зміцнення всебічного процесу реформ, ініційованого українським урядом", - йдеться в повідомленні.

Основними пріоритетами підтримки Норвегії є судова реформа та ефективне управління, реформа енергетичного сектору та енергоефективність, підвищення конкурентоспроможності країни, а також зміцнення приватного сектору та підприємництва.

Крім того, частку фінансування буде направлено на потреби внутрішньо переміщених осіб з Криму та Донбасу.

"Ситуація на сході України досі невирішена. Це має негативні наслідки для економіки України і додає викликів українському уряду, який здійснює значні зусилля заради реформ", - сказав глава МЗС Норвегії Борге Бренде.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Україна заборгувала більше $70 мільярдів

Нагадаємо, 2 вересня стало відомо, що Норвегія виділить Україні 200 млн норвезьких крон (близько 21 млн євро) на проведення реформ.