Міністр юстиції Павло Петренко виступає проти повного скасування недоторканності для народних депутатів.

Про це він сказав на прес-конференції, передає "Укрінформ".

"Я не є прихильником повної відмови від недоторканності. Але те, що депутатська і суддівська недоторканність повинна бути обмежена - це факт", - наголосив Петренко.

На думку міністра, повне зняття недоторканності з депутатів стане причиною того, що народних обранців будуть залякувати силовими структурами і карними справами. Це, за його словами, призведе до того, що у парламенті зовсім зникнуть альтернативні думки.

Читайте також: Користувачі обвалили реєстр Мінюсту в спробах знайти майно чиновників

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада на поточній пленарній сесії вже у першому читанні ухвалить зміни до Конституції. Вони, зокрема, передбачають скасування депутатської, а також обмеження суддівської недоторканності.

Конституційний Суд раніше розглянув даний законопроект і визнав його таким, що відповідає Основному закону.