Під Верховною Радою пройшов мітинг на підтримку законопроекту №1123 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації". Цей закон має поставити крапку на витрачанні бюджетних коштів, за які виходять державні та комунальні газети на всіх рівнях.

Про це повідомляє hromadske.tv.

Сьогодні тільки районних газет, які видають районні адміністрації та районні ради, налічується близько 550. Їх тижневий наклад сягає більше мільйона примірників. Це сотні мільйонів гривень, які йдуть на так званий "піар" місцевої та центральної влади.

Журналісти спеціально до заходу випустили сатиричну газету "Радянський Меридіан", яку роздавали народним депутатам і всім охочим.

Читайте також: Під ВР мітингують "За гідну працю" (фото)

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами головного редактору проекту "Історична Правда" Вахтанга Кіпіані, районні видання робляться по зразку їх попередниць у часи СРСР.

"Громадяни не повинні фінансувати видання минулого зі своїх податків",- наголосив Кіпіані.