Міносвіти і науки прийняло рішення скасувати підсумкову атестацію 11-класників з іноземних мов у формі незалежного оцінювання, як це проводилося раніше.

Іспит залишиться обов'язковим, але вищі навчальні заклади проводитимуть його самостійно, у своїх стінах, не в формі тестування.

Такий наказ вчора підписав міністр освіти Сергій Квіт, повідомляє Osvita.ua.

Два предмета державної атестації учнів страших класів, що залишилися (українська мова та математика або історія України) будуть проводитися у формі ЗНО.

У міністерстві пояснюють, що це рішення ухвалили, враховуючи багаторазові звернення різних громадських організацій, учнів та їхніх батьків.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також наказ передбачає розширення періоду проведення підсумкової атестації в 11-му класі. Випускники складуть іспити з 5 по 30 травня.

Читайте також: Рада підтримала створення Нацагентства з питань повернення активів

Нагадаємо, що екс-голова Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук наголошував, що багато з учнів не змогли б добре здати тестування з іноземної мови. Його скасування стало однією з найпопулярніших тем на ресурсі петицій до президента Порошенко.