Законопроект, який забезпечує бюджетне фінансування політичних партій, передбачає, що кожному українцеві це обійдеться в 80 копійок щомісяця.

Про це заявив автор законопроекту - нардеп Сергій Лещенко ("Блок Петра Порошенка"), передає "Радіо Свобода".

Наголошується, що передбачена спеціальна формула: 0,02% від мінімальної зарплати помножити на кількість виборців, які взяли участь в останніх парламентських виборах. Ця сума становить приблизно 440 млн. грн і буде видаватися пропорційно на рік усім партіям, які подолали необхідний бар'єр для фінансування.

Читайте також: Одним підвищенням податків уряд не покращить економічної ситуації - експерт

"Цей закон розірве зв'язок між олігархами і політичною системою, і цей закон передбачає, що фінансувати партії будуть українські громадяни. Випереджаючи невдоволення, скажу, що в середньому на місяць український громадянин буде виділяти 80 копійок на всі політичні партії. Думаю, це невелика ціна за те, щоб була демократія, а олігархи не грабували бюджет через своїх політичних сателітів ", - сказав Лещенко.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як відомо, фінансування партій планується розпочати з 1 липня наступного року.