У Львівському Парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького стартувала акція "Подаруй дерево парку". Відтепер всі охочі зможуть посадити у парку власне дерево та в такий спосіб відзначити важливі моменти свого життя - день народження, шлюб, народження дитини або іншої важливої події.

Перше дерево вже було висаджене минулого тижня. Наступна посадка запланована на ці вихідні.

"Матеріальні речі цінні, але не зрівняються з живою рослиною, яка разом з тобою зростає і вічно нагадуватиме про ті приємні емоції, які у неї закладені. Я дуже рада, що такий чудовий проект почався з мого деревця", - розповіла адміністраторка парку Христина Пархуць.

Як розповіла ZAXID.NET спеціаліст з озеленення Парку культури Оксана Палій, наразі для посадки парк пропонує два види дерев: це слива розлога Піссарді та сакура. Вартість саджанця, іменної таблички та сертифікату коливається у межах 350-500 гривень, залежно від виду дерева.

Читайте також: Презентація першої "зеленої" зупинки у Львові (фото)

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Місця для висадження дерев та види визначали спеціалісти з ландшафтного дизайну. Як пояснила Христина Пархуць, для подарованих дерев у парку виділили кілька локацій. Це місця, де потрібно досадити дерева, щоб створити затінок чи зробити місце більше привабливим, або зони, де аварійні дерева чи хворі були зрізані, і їх потрібно замінити.

У Парку культури планують, що з весни проект розшириться. Тож згодом львів'яни матимуть можливість висадити іменні кущі, облаштувати квітники чи встановити лавочку.