Знаменитий кінодокументаліст Сергій Лозниця планує завершити у 2017 році стрічку "Бабин Яр" про трагедію часів Другої світової війни у Києві.

Про це повідомила "Телекритика".

"Фотоархівів, як завжди, бракує. Зараз відкривають архіви. Але не знаю, не впевнений, що багато можна знайти по цій темі. Побачимо", - сказав кінорежисер.

По завершенню зйомок Сергій Лозниця планує розширити роботу над цією історичною темою: "Я хотів би по завершенню картини зібрати ще матеріал і потім ще зробити експозицію щодо Бабиного Яру, що теж дуже важливо".

Проект "Бабин Яр" - учасник сьомого пітчингу (презентації) Державного агентства України з питань кіно у секції "Ігрові авторські фільми". Його включено до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рік.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бюджет становить 5 млн євро, а запит на державне фінансування Україною - 10 млн грн. Виробник - українська компанія Pronto Film.

Читайте також: Спілберг заступився за український фільм про голокост

Лозниця мав розпочати зйомки восени 2013-го року, проте події на Майдані змінили його плани. Підсумком стала повнометражна документальна картина "Майдан". Також у планах Сергія Лозниці - створення стрічки "Донбас" про військові події на сході України.

Нагадаємо, під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення, переважно євреїв. Лише за два дні 29 та 30 вересня 1941-го року там розстріляли майже 34 тисячі євреїв.