Євген Пухальський, який судиться із українською філією "Сбербанку Росії" стосовно повернення свого 8-мільярдного вкладу, хоче віддати 90% цих грошей на потреби Міністерства оборони. У разі задоволення позову, ця сума становитиме 7 236 789 415 гривень.

"Вважаю, буде справедливим та чесним, якщо 90 % коштів від 8 040 877 128 гривень, які я намагаюся стягнути з "Сбербанку Росії", я перерахую на потреби Міноборони України, а не роздам у вигляді "відкатів" усіляким "вирішателям". Досить! А на підтвердження своїх слів, я вже зараз готовий укласти відповідну угоду з Міністерством оборони України!", - написав Євген Пухальський на своїй сторінці у Facebook.

Таку несподівану щедріть Пухальський пояснив ZAXID.NET незгодою із корупцією в системі українського судочинства.

Під час першого судового засідання, яке відбулось 8 жовтня, Євген Пухальский звернувся до Печерського районного суду Києва із заявою, де вимагав заарештувати майно та рахунки ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" для того, щоб гарантувати можливість отримати присуджені кошти у разі задоволення позову. Також в заяві вказувалось, що "Сбербанк Росії" є учасником багатьох судових процесів щодо стягнення депозитних вкладів. Печерський районний суд м. Києва заяву не задовільнив через відсутність доказів про загрозу невиконання рішення суду. Про це йдеться в ухвалі суду від 8 жовтня 2015 року.

Сьогодні, 13 жовтня, адвокати подадуть апеляційну скаргу на це рішення суду, повідомив Євген Пухальський.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Сподіваюся, що Апеляційний суд міста Києва зробить для всіх подарунок на День Захисника України, та заарештує усі рахунки та майно "Сбербанку Росії", - каже Євген Пухальський.

Варто зазначити, що апеляційний суд не може заарештувати рахунки банку, а лише перевіряє законність винесеного рішення іншим судом.

Відповідаючи на питання, звідки в підприємця можливість розпоряджатись такою великою сумою, Євген Пухальський заявив, що "ці гроші належать народу України".

Читайте також: Російським банкам не дали повернутися на український фондовий ринок

Раніше Євген Пухальський казав, що гроші, які він намагається стягнути з банку, йому не належать, а діяв він в інтересах офшорної компанії. Тоді підприємець відмовився називати назву цієї компанії, сказавши, що розкриє цю інформацію лише після початку судового процесу.

Наступне засідання у цій справі має відбутись 23 жовтня.

Нагадаємо, що 33-річний київський підприємець Євген Пухальский в червні минулого року поклав на рахунок у луганському відділенні "Сбербанку Росії" 300 млн. євро. Через рік він не зміг отримати ані свого вкладу, ані відсотків, що були нараховані за рік (24 млн. євро). "Сбербанк Росії" відмовився виплачувати ці гроші клієнтові. Керівництво уникало зустрічей, а працівники банку рекомендували звертатись до відділення, де був відкритий депозит - тобто, їхати до Луганська. У відповідь Євген Пухальський подав на "Сбербанк Росії" до суду.