Вартість "борщового набору" зараз менше, ніж була в минулому році, і підстав для її істотного зростання немає.

Про це 13 жовтня під час брифінгу повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Я не бачу жодних підстав для підвищення цін. Якщо ми бачимо підняття цін - це спекулятивні очікування, пов'язані з посухою", - сказав він.

При цьому Павленко зазначив, що українські поля пережили посуху влітку цього року краще, ніж поля РФ чи Польщі, про що свідчать обсяги вже зібраного врожаю і збільшення прогнозів по врожайності. "Навіть враховуючи посуху, ми очікували 58 тонн врожаю, зараз ми очікуємо 59,5 тонн", - сказав він.

Читайте також: Новоайдарський елеватор захопили озброєні рейдери - "Хліб України"

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

За словами Павленка, продовольча безпека в Україні знаходиться на високому рівні.

"Вже зібрано 20 млн тонн картоплі. Кількість картоплі в країні в три рази перевищує рівень споживання, те ж саме стосується й інших овочів з "борщового набору". На сьогодні зібрано вже 47 млн тонн зернових при рівні внутрішнього споживання 24 млн тонн", - розповів Павленко.