Вчора, в окупованому Сімферополі російськими правоохоронцями були затримані двоє активістів Українського культурного центру біля пам'ятника Богдану Хмельницькому, де вони покладали квіти з нагоди Дня українського козацтва.

Затриманих доставили на допит в місцевий центр з протидії екстремізму, передає Крим.реаліі.

"Ми прийшли до пам'ятника ближче до вечора, ще толком нічого не встигли зробити, до нас підійшли кілька співробітників поліції, ще кілька людей у ​​цивільному, попросили надати документи. Переконавшись у тому, що вони у нас є, вони попросили пройти з ними для дачі пояснень і відвезли нас в центр "Е", - сказав Леонід Кузьмін, один із затриманих активістів.

Читайте також: Готовий битись на рингу з Коломойським - "глава" Криму

За його словами, правоохоронці цікавилися метою акції і пред'явили претензію в спробі несанкціонованого мітингу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Деякі правоохоронці стверджують, що вони досі співробітники МВС України. У нас переписали телефонні книги, видалили фотографії та відпустили. Мені також сказали, що УКЦ є екстремісткою організацією і підпадає під статтю 2.82 Кримінального кодексу Російської Федерації - створення екстремісткою організації або екстремістського співтовариства ", - розповів активіст.