Кредитори України вирішили списати країні 3 млрд доларів зовнішнього боргу та реструктуризувати ще 8,5 млрд доларів. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній, пише УНН.

"Всі кредитори України більшістю, яка складає більше 75% від голосів у комітеті кредиторів, прийняли рішення щодо списання боргів України на загальний обсяг 3 млрд дол. США та відповідну реструктуризацію боргів ще на 8,5 млрд доларів США",- сказав Яценюк.

Голова уряду також зазначив, що Україна готова до судового розгляду справи щодо реструктуризації боргу з Російською Федерацією.

Читайте також: Яресько просить інвесторів вдвічі збільшити допомогу для України

"3 млрд доларів, які Росія повинна реструктуризувати і так само частково списати, залишилися не вирішеними. 29 жовтня ми запропонуємо Росії ще раз прийняти для себе рішення: вони хочуть отримувати умови, які ми запропонували всім кредиторам, чи вони вважають, що вони унікальні. Якщо вони вважають, що вони унікальні, ми готові до судового розгляду справи з РФ", - зазначив Яценюк.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін доручив міністру фінансів Росії Антону Сілуанову обговорити з МВФ надання фондом додаткової допомоги Україні для того, щоб вона змогла в грудні погасити викуплені Росією євробонди країни на 3 мільярдів доларів.