Мережу зворушила історія про волонтера з Дніпропетровська Дмитра, який одружився на 20-річній Насті Рожковій, щоб бути для дівчини донором. У неї відмовили нирки.

Про шляхетний вчинок Діми повідав в Facebook Павло Паштет Белянський.

"Вона з Дніпропетровська, і їй хочеться всього, чого хочеться звичайної двадцятирічній дівчині, любові, квітів і їхати до моря. Рік тому у неї відмовили нирки, тому в реальності у неї лікарняний затишок, крапельниці, процедури кожні чотири години, і швидка цілком реальна смерть. Помирати завжди важко, особливо в юні двадцять років", - написав Павло.

Після новини лікарів, про те, що врятувати дівчину може тільки трансплантація, Настю залишила кохана людина. А серед родичів, відповідних донорів не знайшлося.

Згідно з українськими законами, сторонній, навіть якщо він згоден на пересадку і його нирка підходить, не може бути донором. Живий донор - тільки родич або чоловік.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Щоб відволіктися від хвороби дівчина влаштувалася працювати в волонтерський центр - обробляти листи, відповідати на дзвінки, та інші справи, що були їй під силу. Там вона познайомилася з волонтером Дімою. Вони багато розмовляли. Він - про війну, вона - про хворобу . Волонтер дізнався про операцію і перспективу дочекатися донора. Через тиждень Діма подзвонив мамі дівчини і сказав, що здав всі аналізи, і що його нирка підходить.

Читайте також: Волонтери продовжують шукати загиблих військових на Донбасі (фото)

Знаючи про те, що донором може бути тільки родич, запропонував вступити з Настею в фіктивний шлюб. Грошей попросив не пропонувати. Сказав, що просто хоче допомогти. Вони розписалися, а в рагсі пішли назустріч, враховуючи її смертельну хворобу.

Сьогодні минуло два дні після операції з пересадки нирки, Настю і Діму перевели з реанімації у звичайну палату і, як кажуть лікарі, все йде за планом", - розповів Павло Белянський.