Батько багатодітної родини Михайло Шкарівський віддав меру Полтави Олександру Мамаю подароване авто. Михайлу довелося більше місяця домовлятися про зустріч із міським головою, аби повернути машину.

"Виявилося, що автомобіль - то не подарунок, як заявляв мер, коли вручав сертифікат. Коли прийшов його забирати, виявилося, що його нам дають в тимчасове користування" - говорить Михайло Шкарівський.

Читайте також: Полтавчани вшанували своїх героїв на Дні захисника України (фото)

Мер Полтави Олександр Мамай обіцяв подарувати автомобіль багатодітній сім'ї Шкарівських ще у листопаді минулого року.Вручив батьку сертифікат, потім ключі, але самого подарунка родина так і не дочекалася. Проте, перед виборами, Олександр Мамай згадав про Шкарівських. Звітуючи про виконану роботу під час свого головувавння, мер викликав Михайла Шкарівського і подарував "Газель".

"Сім'я Шкарівських - прекрасний приклад для всіх. Ми вирішили взяти її під опіку. Зробити все можливе, щоб у них був автомобіль ", - сказав журналістам мер Олександр Мамай.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Коли Михайло пішов отримувати довгоочікувану машину, виявилося, що авто йому не дарують, а дають покористуватися. І всього на рік.

"Ми згодились на такі умови, але побачивши договір - відмовились. Там вказувалося, що я повинен нести матеріальну відповідальність за цю машину. А це 400 тисяч гривень! Я розумію, що це не дешевий подарунок, але навіщо було говорити на публіку одне, а в документах писати інше? Я б навіть погодився на тимчасове користування, якби автомобіль був застрахований. Сам би його ремонтував, купляв би нові деталі. Але нема гарантій, що через рік у мене не заберуть авто. Вирішили із дружиною Олею, що машину повернемо. Такого "подарунка" нам не треба" - каже Михайло.

Проте, повернути "Газель" виявилося справою не простою.

"Я більше місяця бігав по кабінетах, і записувався на прийом до мера. Він постійно був для мене надто зайнятий. Тоді я просто написав заяву про відмову і залишив ключі в адміністрації" - розповів Михайло.

Читайте також: Перший в Україні монумент Мазепі поїхав до Полтави (фото, відео)

Сім'я Шкарівських виховує трьох своїх дітей і сімох всиновлених. Після народження двох доньок, вони усиновили дівчинку Риту. Коли оформляли документи, дізналися, що у дівчинки є ще три брати і три сестри, які живуть в інтернаті в Кіровоградській області. Сімейна пара вирішила забрати і цих діток.

Редакція "Знай" звернулись за коментарем до прес-служби Полтавської міської ради. Запит надіслали 8 жовтня. Станом на 15 жовтня – відповідь не отримали. Спеціалісти прес-служби у телефонній розмові ухиляються від прямої відповіді. Повідомили - мер Мамай у відпустці. Запит перенаправили у відповідний відділ. Запропонували почекати письмову відповідь протягом 10 днів.