Фінансова криза в Україні вдарила не лише по рядовим робітникам та спеціалістам середньої ланки. Менший дохід мають і вищі керівники вітчизняних компаній.

За даними порталу HeadHunter, рівень конкуренції серед топ-менеджерів лише збільшився, а власники фірм не готові платити шалені гроші керівнику.

Винагороду за працю вище керівництво отримує переважно у гривнях, тому їхній дохід по відношенню до іноземної валюти також впав. Виключенням є представники ІТ-компаній.

Середню зарплату роботодавці пропонують у розмірі 17 тисяч гривень по Україні та 23 тисячі у столиці. Однак потреби кандидати мають значно більші. Середній топ-менеджер хоче мати 32 тисячі гривень на місяць у регіонах, а кияни вимагають 79 тисяч гривень.

Більшість компаній пропонують топ-менеджерам заробляти до 10 тисяч гривень. Чверть готова платити 10-14 тисяч і лише 7% платитиме понад 22 тисячі. Це стосується компаній по всій країні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

Столичні роботодавці є більш щедрими. 40% компаній платить вищому керівництву 20-36 тисяч гривень, а 12% готові виплачувати 84 тисячі гривень і вище.

Читайте також: "Через збільшені соцвиплати гривня й далі знецінюватиметься"

Нещодавно цей самий портал hh.ua привів данні, що кожному другому українцю не вистачає зарплати на місяць життя.