Годинник Біг-Бен, який представляє собою символ британської могутности, вимагає термінового і ґрунтовного ремонту. Для його проведення його можуть зупинити на чотири місяці.

Про це повідомляє Daily Mail.

Парламент Великобританії отримав звіт про стан баштового годинника. У документі відзначаються серйозні проблеми з підшипниками стрілок і маятника. Як повідомило джерело видання, стрілки вагою близько 300 кг можуть просто впасти.

Крім того, годинник вимагає відновлення металевих деталей, які деформувалися корозією. Також необхідно ліквідувати тріщину в даху вежі, а також позбутися від інших структурних дефектів.

На масштабну реконструкцію потрібно близько 30 млн. фунтів стерлінгів. При цьому, фахівці стверджують, що можна обійтися і проведенням більше локальних робіт з підтримки працездатності годинникового механізму. На це знадобиться лише 4,9 млн. фунтів.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Разом з тим, вони заявили, що це не знімає питання про проведення глобального ремонту, який обійдеться дорожче на 10 млн. фунтів.

Тим не менше, частина британських парламентаріїв наполягає саме на такому варіанті. Адже зупинка годинника на чотири місяці серйозно вдарить по репутації.

Читайте також: Декомунізація дісталася до Запоріжжя: замість червоної зірки годинник (фото)

Якщо ж уряд схвалить проект масштабної реставрації, то зупинка роботи Біг-Бена стане найтривалішою за 156-річну історію вежі.

Відзначимо, що в 1976 році протягом дев'яти місяців годинник зупиняли в різний час в цілому на 26 днів. Тоді знадобилося термінове ремонтування через вихід з ладу частини ударного механізму. У 2005 році годинник не ходив дві доби у зв'язку з проведенням профілактичних робіт.