Сьогодні, 18 жовтня, набула чинності угода між Іраном і "шісткою", укладена в липні. Про це повідомили представники Білого дому журналістам під час телефонної конференції в ніч на неділю, пишуть РИА Новости.

Сторони розпочали виконання своїх зобов'язань. Так, Іран повинен обмежити свою ядерну програму, а США випустити документи про зняття санкції щодо країни.

"Ми підготуємо документи про зняття санкцій. Але вони запрацюють тільки після того, як Іран виконає всі свої зобов'язання", - заявив представник Білого дому.

Серед основних вимог: скоротити потужність збагачувальних підприємств, позбутися збагаченого урану, перепрофілювати реактори на важкій воді в Араку та інші. Щодо останнього, провідну роль в будівництві реактора візьме на себе Китай.

Читайте також: Півсотні іноземців арештували у Стамбулі за зв'язки з ІДІЛ

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що Спільний всеосяжної план дій (СВДП) був підписаний у Відні 14 липня главами відомств Великобританії, США, Франції, Росії, Німеччини, Ірану та Китаю. Він повинен був вступити в силу тільки після того, як Рада безпеки ООН проголосує за резолюцію на підтримку - через 90 днів.