На думку політологів, поява в ЗМІ великої кількості замовних матеріалів проти Сергія Думчева і його партії "Рух за реформи" свідчить про те, що влада серйозно побоюється ції нової політичної сили. І не даремно, адже дана партія і її лідер демонструють професійний підхід до вирішення питань киян.

Тому Думчева називають найбільш незручним конкурентом Кличко в другому турі.

"Останнім часом у ЗМІ з'явилося багато замовних матеріалів, спрямованих на дискредитацію лідера партії "Рух за реформи" Сергія Думчева. Особливо багато їх стало після публікації результатів свіжих соцопитувань, які показали, що Думчев вийшов на 2-е місце в рейтингу кандидатів у мери Києва, - зазначає політолог Микола Спірідонов. - Дуже схоже, що за цими замовними матеріалами стоять представники чинної влади. Лідер "Руху за реформи" дуже незручний суперник для чинного мера Віталія Кличка".

Сергій Думчев ніколи не був у великій політиці, не обирався депутатом, не займав державні посади. Відповідно, за ним не тягнеться шлейф відповідальності за ті численні проблеми, які є зараз у киян.

Читайте також: Сергій Думчев, лідер партії "РУХ ЗА РЕФОРМИ": комунальне пекло і "благі" наміри Кабміну

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"І найголовніше, - говорить Микола Спиридонов, - Сергій Думчев навряд чи піде на компроміси з чинною владою. Він не входить в нинішньої системи відносин в українському політикумі і з ним неможливо "вирішити питання" так, як це звикли робити з іншими політиками".

"Враховуючи гігантський антирейтинг чинного мера Києва (наближається до 50%), вихід у 2-й тур з новим чистим політиком означатиме неминучу поразку. Саме тому влада боїться Сергія Думчева", - зазначає політолог.