Журналіст і волонтер Родіон Шовкошитний на своїй сторінці в Facebook виклав документи, які показують весь шлях українських продуктів зі Львова в окупований Донецьк і Луганськ через територію Росії.

"Вантаж йде зі Львова до Луганська. Митні документи оформлює на Казахстан, проходить через Гоптівку на Білгород, або через Плетенівку, але потім їде в Ростовську область, де і розмитнюється. Оплата налом при розвантаженні. Запоріжжя (ПАТ Карлсберг) ганяє на Первомайськ пиво та напої по безналу. Київ на Матвєєв Курган - так само. Всі вони заходять через Росію. На Крим теж, тільки через поромну. Це відповідь на питання, чому магазини в окупованих містах завалені українськими товарами. Хто готовий блокувати? ", - написав активіст.

Читайте також: Борцям з контрабандою на Донбасі подарували іспанські берці і глушники (фото)

У відповідь на коментарі здивованих користувачів про те, як же контрабанда потрапляє на територію, підконтрольну ворогові, активіст описав налагоджену схему, за якою працюють контрабандисти на Донеччині.

"10 фур контрабанди заходять. Одну "світять" на камери, для ЗМІ, одну на "верх" залишають, одну деребанять. Сім проходять. Стара як світ схема всяких Ягодин і т.д. СБУ може це перекрити. Подивися на дати на скрінах. А завтра там буде просто завал замовлень ", - зазначив Шовкошитний.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще